Не я прие - срока за подаване бил до 02,04
На 29,03 е подадена Д6 за м.02,2012г, но с дата 29,02. Как да коригираме?
10% ДОД който се удържа по ведомост на лицата работодателя ли го внася.
Ами като отработени часове.Нали това е идеята на СИРВ ?
АЗ ТОЧНО ТАМ ЧЕТА, НО ЯВНО ГО РАЗБИРАМЕ ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН.

"При сумираното изчисляване продължителността на работния ден
не е еднаква, поради което за работодателя не съществува задължение през всеки календарен период (седмица, месец) да осигурява отработване на пълния размер на законоустановеното работно време (норматив). Максималната продължителност на работна смяна при сумирано изчисляване на работното време може да бъде до 12 часа, като продължителността на работната седмица не може да надвишава 56 часа, а за работниците и служителите с намалено работно време – до 1 час над намаленото им работно време (чл. 142, ал. 4 КТ), като в тази хипотеза непрекъснатата седмична почивка е не по-малко от 36 часа. "
Имах впредвид, ако по график е 4ч или 7ч.?Нали графиците се правят в началото на месеца, ако часовете са повече защо да не се компенсират, като по малко работени в определени дни?При СИРВ има изисквания за не повече от 12ч смяна и междуседмична почивка, но къде пише, че не може да работят по - малко от 8ч.
А ако в даден ден работи например 4ч или 5ч тогава какво?
Защо да не може да се конпенсира?


В този случай, продължителността на работното време през отделните работни дни може да надвишава нормалната, но работата в повече се компенсира с почивка в границите на отчетния период, като балансът на работното време и свободното време се спазва средно за периода, през който се отчита (сумира) работното време
Това в наща ф-ма го нема :yahoo:Сега ще го правя.Някой има ли примерен образец.
Принципно и аз така процедирам, но колеги заявиха, че било дискриминация спрямо работниците и други такива за това поисках мнения.Благодаря.
А ако са общи работници, а имат стаж като специалисти?
За пенсионера добре, а за новоназначените работници?
Нали имаше нещо променено, за начисляване на прослужено време само ако лицето е работило на определена длъжност.
Имам ли право да не начислявам %клас при назначаване на работа при общи работници.За специалисти и продължителна работа във фирмата ми е ясно, че сме длъжни, но в другия случей.Също така работник който се е пенсионирал и е назначен след това отново не желае да му се начислява могат ли при проверка да ни глобят.